Groen schoolplein

Welkom! Je staat nu op de groene schoolpleinen van de Toonladder en Vroonestein in de wijk Zuilenstein. Er is hier hard gewerkt om de stenige schoolpleinen om te toveren tot de groene oase waar je nu staat.  

Resultaat en samenwerking

In totaal is er 2500 vierkante meter stenig schoolplein getransformeerd in een groene oase voor sport, spel en educatie. Het schoolplein is nu een fijne plek voor de leerlingen van de basisschool maar ook voor spelende kinderen uit de buurt. Op het schoolplein is ruimte voor spelen in de natuur, opvangen van regenwater, het geven van buitenonderwijs en klimmen en klauteren op toestellen van hout en touw.

Dit alles hebben we in twee jaar gerealiseerd in samenwerking met de schoolbesturen Trinamiek en Robijn, de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, ontwerpbureau RIS, fondsenwerver Speelsgroen en hovenier Multituin & landschap.

Waarom een groen schoolplein?

De aanleiding om met deze schoolpleinen aan de slag te gaan was dat de tegels op het schoolplein aan vervanging toe waren. Dat was een mooi moment om de tegels te vervangen voor meer groen. Het plein staat nu vol met houten klimtoestellen, plantvakken met verschillende plantsoorten, een insectenhotel, een buitenklas en een wadi voor de opvang van regenwater. Dat hebben we allemaal gedaan zodat bewegen gestimuleerd wordt. Maar ook om bij te dragen aan de biodiversiteit, beter bestand te zijn tegen extreme regenbuien en om een aangename koele plek te creëren als het buiten warm is.

Leerlingen planten het schoolplein zelf in
Leerlingen planten het plein zelf in

 

Cookie-instellingen